23 septembrie 2010

Utilizam/functionam dupa cum ne spun altii


Ce poti face intr-o masina? E o intrebare simpla, la care primesti doar cateva raspunsuri la care te astepti. Dar cum ti se par oamenii care te vor surprinde cu raspunsul? Prosti sau neintelesi?
Pai e cam la fel ca si atunci cand intrebi pe cineva cum se descurca cu cresterea unui copil. Raspunsul e unul la care te astepti: usor - zic unii, destul de bine - zic altii, mai greu - vor fii si alte pareri. Dar daca ti se va raspunde: foarte bine, e ceea ce mi-am dorit si e bine. Nu e usor, dar mi-e bine! Poate fii o naiva o astfel de mama? Vrea sa para altceva?
Oamenii nu pot sa accepte pur si simplu ca unora le place un lucru care pentru ei poate fii de neconceput. Si totusi, suntem altfel. In acest caz, vor avea grija sa te convinga ca nu vezi partea buna a lucrurilor, ca bravezi sau chiar ca nu ai gasit tu alta varianta mai buna. Si adevarul care este?Probabil, si-ar dori sa aibe aceleasi sentimente, dar nu le au...?!
La fel si cei care la intrebarea "ce poti face intr-o masina?" nu iti vor spune: calatoresti, dormi, te refugiezi de ploaie, privesti un film, sex, mananci, te machiezi, ci iti vor spune - fac un buchet de flori.
Suna ciudat? Da, e ciudat, dar rezultatul poate fii unul bun.

Niciun comentariu: